DJ Muis DJ Muis

70’s, 80’s & 90’s
Met 4 spelers naadloos gemixt
Sinds 1991: meer dan 30 jaar ervaring

Meer

Geschiedenis

Dat er muziek in Muis zit werd al heel vroeg duidelijk. Als ukkie van 4 kon de bandrecorder van zijn vader hem al uren bezig houden. Vanaf z’n twaalfde voelde hij zich al een echte DJ als hij op school-, buurtfeesten en bruiloften wat plaatjes kon draaien en wat lampjes kon laten knipperen.

Na de ziekenomroep in Den Bosch en een drive-in in Oss, was duidelijk dat het echte werk moest beginnen toen hij in Eindhoven ging studeren.

Na een sollicatieronde werd Muis in 1991 aangenomen bij de AOR het Studentencafé in de bunker van Eindhoven. In januari 1992 kreeg hij hier een vaste plek op de stapavond voor studenten: de donderdag. Iedere week werden de 1.000 bezoekers van die avond getrakteerd op een mengeling van classics, feest-, top40 en dancemuziek. Dankzij een zeer gemotiveerd team van barkeepers en overige medewerkers groeide deze avond uit tot een begrip in studerend Eindhoven. De dansvloer werd eens zo groot gemaakt; steeds vaker vormde er zich voor de ingang een rij om binnen te komen.

Studentenverenigingen wisten hem inmiddels ook te vinden. Zo draaide Muis veel op besloten feesten op vrijdag en zaterdag, werd hij gevraagd op gala’s en andere studentenhappeningen, en waren opnames van de donderdagavond vaak te horen op huisfeesten in Eindhoven.

Andere plaatsen waar hij in de jaren ’90 draaide waren o.a. de Euromast (Rotterdam), Kasteel Maurick (Vught), het Circuscafé (Valkenswaard) en Cul de Sac (Eindhoven).

Rond 1995 werd de donderdagavond in tweeën gesplitst: de kleine zaal werd een rockbar, waar DJ Wokkel zijn gasten in extase bracht. In de grote zaal bleef het feest, ook al werd het wat stevigere gitaarwerk hier nu niet meer gedraaid.

In 1994 ging hij ook voor de radio werken, bij de lokale omroep van Waalre, Kempenland FM (tegenwoordig radio Decibel), maar vanwege het niet directe contact met het publiek, nam de motivatie hiervoor geleidelijk af.

Eind 1996 was Muis al lang geen student meer. Omdat hij bovendien aan een nieuw avontuur begon, stopte hij als DJ bij de AOR. Zijn radiowerk hield hij echter vol tot 1998.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ingegeven door de hype rondom de eighties, besloot Muis in 2002 zijn oude bezigheid weer op beperkte schaal, maar wel professioneel, als hobby uit te oefenen.