DJ Muis DJ Muis

70’s, 80’s & 90’s
Met 4 spelers naadloos gemixt
Sinds 1991: meer dan 30 jaar ervaring

Meer

DJ òf band op je personeelsfeest?

Twijfel je tussen een band en een DJ voor je personeelsfeest? Zowel een band als een DJ kunnen een hele goede sfeer neerzetten, maar er zijn ook duidelijke verschillen.

  • Een band heeft een beperkter repertoire dan een DJ.
  • Doordat een band meer apparatuur nodig heeft en uit meer personen bestaat, is een band meestal duurder dan een DJ.
  • Zelden speelt een band het hele feest lang, vrijwel altijd wordt er 1 of meer keer een pauze gehouden. Meestal wordt er dan even een cd-tje afgespeeld op een wat lager volume en vaak valt het feest op zo’n moment toch een beetje stil.
  • Een band vestigt de aandacht veel meer op zichzelf dan een DJ. Een band richt bijvoorbeeld de lichtinstallatie vaak op zichzelf. Een DJ zal de lichtinstallatie altijd op het publiek op de dansvloer richten. Het is lastiger je visueel te onttrekken aan een band dan aan een DJ.
  • Over het algemeen komt een personeelsfeest eerder op gang bij een band dan bij een DJ. Als een band start, is de toon vaak meteen gezet. Een DJ warmt zijn publiek beetje bij beetje op, en creëert één of meer hoogtepunten in de muziek op de avond.

DJ èn band op je personeelsfeest

Een DJ en een band kunnen meer dan prima gecombineerd worden op één feest. Dat lijkt prijzig, maar hoeft het niet te zijn omdat de DJ eenvoudig “in kan prikken” op de installatie van de band, die er toch al is. Zo hoeft het feest niet stil te vallen als de band pauze neemt. De discjockey neemt het dan eenvoudigweg over en zorgt voor een nieuw, maar anders, hoogtepunt van de avond.

Met deze constructie heeft DJ Muis veel ervaring. Het hele technische verhaal wordt je uit handen gehaald: ik neem contact op met de band en zorg ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt worden zodat de DJ en band samen je personeelsfeest tot een geslaagd feest maken.

In zijn platenkeuze houdt de DJ rekening met het reportoire van de band. Zo wordt voorkomen dat de DJ een plaat draait, die later op de avond door de band gespeeld wordt. Ook worden de muziekstijlen op elkaar aangepast.

Wil of kun je geen keuze maken tussen de jaren ‘70, ‘80 en ‘90? Ga voor een heuse classics-party!

Heb je nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop, neem contact op, of vraag vrijblijvend een offerte aan en plaats een optie.