DJ Muis DJ Muis

70’s, 80’s & 90’s
Met 4 spelers naadloos gemixt
Sinds 1991: meer dan 30 jaar ervaring

Meer

DJ Jaren '90 festival

Je organiseert een jaren ’90 festival? Leuk, en dat is heel goed mogelijk bij DJ Muis! Aan de hand van je wensen is een set mogelijk van drie kwartier tot avondvullend.

Nirvana - NevermindVolgens sommigen was de muziek in de jaren ’80 oppervlakkig. Dat is een kwestie van smaak, maar zeker is dat als tegenreactie begin jaren ’90 de grunge in opkomst raakte. Zeg je grunge dan zeg je Nirvana, maar vergeet ook bijvoorbeeld Pearl Jam niet.

Naast de grunge was er ook plaats voor ‘hitparadepop’ of meer specifieker europop. De formule van één zangeres gecombineerd met één rapper houdt het jarenlang vol, met 2 Unlimited als bekendste voorbeeld. Aansluitend wordt in de top 40 ruimte gemaakt voor een nieuwe stroming: happy hardcore. Wie herrinnert zich niet de muziek van Paul Elstak, Charly Lownoise & Mental Theo en the Party Animals? Ongekend snelle muziek met vaak kunstmatig hoge zang.

Op een wat lager tempo komen de boy- en girlbands opzetten. Take That, Backstreet boys en Spice Girls gingen als zoete broodjes over de toonbank.

Faithless - ForeverBands als the Prodigy en Faithless hebben raakvlakken met meerdere muziekstijlen, terwijl op het einde van dit decennium vooral de hiphop goed lijkt te scoren. De hitlijsten worden aangevoerd door bijvoorbeeld Destiny’s Child en Eminem.

Gelukkig hebben we in de jaren ’90 ook genoeg afwisseling in de rockmuziek. Naast de eerder genoemde grunge nemen bands als Rage against the machine, Rammstein en Red hot Chilli Peppers dit genre voor hun rekening.

Al deze artiesten zijn er allemaal bij op een jaren ‘90 set van DJ Muis. Desgewenst kan de stijl van de DJ-set aangepast worden aan uw wensen door meer of minder de nadruk te leggen op één van de stromingen uit de jaren ’90.

Wil of kun je geen keuze maken tussen de jaren ‘70, ‘80 en ‘90? Ga voor een heuse classics-party!

Heb je nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop, neem contact op, of vraag vrijblijvend een offerte aan en plaats een optie.